Upptäck Mattila på sommaren

Mattila har minst lika mycket, om inte mer, att erbjuda under barmarkssäsongen. Den storslagna, mystiska och kulturrika naturen lämpar sig perfekt för vandring, fiske, paddling, orientering, bad, för att plocka svamp och bär och mycket, mycket mer. Välkommen!

Kanot, kajak eller SUP

Paddling i sjöar och vattendrag på Finnskogen är en pärla som få ännu upptäckt! Utgår du från Mattila förutsätter det dock att man har egen kanot/kajak/sup och ordnar med egen transport. Men bara ett några kilometer bort hos Grensen Experience finnssup och kanoter till uthyrning.

Kom in till oss i restaurangen för tips på sjöar och iläggsplatser som vi kan rekommendera. Vi har även tagit fram en karta för pad och paddling.

Fiske & Fiskekort

Mattila och dess omgivning är ett populärt fiskeområde. Det finns många sjöar och vattendrag att utforska. Om vill du ha tips på några alternativ på sjöar och vattendrag är det bara att komma in till oss i restaurangen så kan vi rekommendera dig var du ska åka. Även fiskekort finns att köpa i butiken i restaurangen.

Badplatser och fina skogstjärnar

Närmast Mattila ligger Mulltjärn med en fin badplats med brygga vid den södra sidan av sjön. Där finns även ett vindskydd och grillplats. Dessutom är det fint att bada i exempelvis Boviggen, Röjden, Rotbergssjøen och Kläggen. Om du kommer in och pratar med oss i restaurangen kan vi rekommendera fler fina sjöar att bada i eller ta en utflykt till. Vi har även karta uppmärkt med badplatser och bra ställen för paddling. Du finner också alla dessa platser i appen Vägvisare Mattila.

Svamp & Bär

Runt om i Mattilas skogar finns det gott om både svamp och bär. Under sensommaren fylls sluttningarna med hallon och mossarna av hjortron, eller môlter som man säger i Värmland. Självklart finns det även massor av blåbär och lingon och även gott om olika sorters svamp att plocka. Välkommen att utforska Mattilaskogarna!

Orientering

Det finns gott om orienteringskartor runt om Mattila, både sprintkartor och kartor lämpade för långdistans eller medeldistans. Flera av kartorna har några år på nacken men arbete med revidering och även arbete med att ta fram nya kartor pågår. Kartpaket utformade efter dina önskemål finns att köpa, kontakta oss för mer information.

Det finns också ofta någon typ av stolpjakt eller andra permanenta kontroller ute under barmarkssäsongen.