Fler barmarksaktiviteter

Upptäck Mattila på sommaren

Mattila har minst lika mycket, om inte mer, att erbjuda under barmarkssäsongen. Den storslagna, mystiska och kulturrika naturen lämpar sig perfekt för vandring, fiske, paddling, orientering, bad, för att plocka svamp och bär och mycket, mycket mer. Välkommen!

Kanot & Kajak

Paddling av kanot eller kajak i sjöar och vattendrag med utgångspunkt från Mattila är en pärla som få ännu upptäckt! Dessa äventyr förutsätter dock att man har egen kanot/kajak och ordnar med egen transport. Kom in till oss i restaurangen för tips på sjöar och iläggsplatser som vi kan rekommendera. Vi har även tagit fram en karta för pad och paddling.

Fiske & Fiskekort

Mattila och dess omgivning är ett populärt fiskeområde. Det finns många sjöar och vattendrag att utforska. Om vill du ha tips på några alternativ på sjöar och vattendrag är det bara att komma in till oss i restaurangen så kan vi rekommendera dig var du ska åka. Även fiskekort finns att köpa i butiken i restaurangen.

Orientering

Det finns gott om orienteringskartor runt om Mattila, både sprintkartor och kartor lämpade för långdistans eller medeldistans. Flera av kartorna har några år på nacken men arbete med revidering och även arbete med att ta fram nya kartor pågår. Kartpaket utformade efter dina önskemål finns att köpa, kontakta oss för mer information.

Det finns också ofta någon typ av stolpjakt eller andra permanenta kontroller ute under barmarkssäsongen.

Svamp & Bär

Runt om i Mattilas skogar finns det gott om både svamp och bär. Under sensommaren fylls sluttningarna med hallon och mossarna av hjortron, eller môlter som man säger i Värmland. Självklart finns det även massor av blåbär och lingon och även gott om olika sorters svamp att plocka. Välkommen att utforska Mattilaskogarna!

Vandring & Löpning

Runt om Mattila finns mycket naturskön miljö och flera fina leder. Klicka här för att läsa mer om vandring och löpning i Mattila.

Leder & Kartor

Kartor går att köpa i butiken men vi har också samlat några kartor och tips direkt på hemsidan.