Marjas Äventyr

Upplev ett äventyr i Sommar! Följ med Marja på en resa tillbaka i tiden till andra världskriget och återupplev hennes kamp för frihet. Marjas äventyr är en interaktiv upplevelse i naturen som blandar fysiska uppdrag med dramatiska berättelser om verkliga händelser som utspelades på gränsen mellan Sverige och Norge. Ta med familjen till Mattila och låt äventyret börja!

Marjas äventyr omfattar sju platser runt Mattila med omnejd där du får återuppleva händelser från andra världskriget. Händelserna levandegörs genom dramatiserade berättelser där du får höra Marja berätta om dem ur sitt perspektiv. På varje plats finns även ett fysiskt uppdrag att genomföra.

För att ta del av Marjas äventyr fullt ut behöver du ladda ned appen Vägvisare Mattila. I appen hittar du mer information om platserna och uppdragen. Bra att veta är att området är kuperat och inte tillgänglighetsanpassat. Platserna ligger också geografiskt utspridda så det kan vara bra med transport mellan platserna. Ladda ned appen och låt äventyret börja. Lycka till!

OBS! Hela upplevelsen med uppdragen går endast att ta del av under sommaren men du kan lyssna på berättelserna i appen året om.

Ladda ner appen

Du hittar Marjas Äventyr i appen Vägvisare Mattila. Appen finns att ladda ner både till iPhone och Android och består förutom av Marjas Äventyr av massor av annan information, intressanta berättelser och upplevelser. Appen är helt gratis att ladda ner och använda!