Närbild eld

Rökstugekvällar med berättelser från förr

En unik upplevelse i Finnskogen

I Mattila finns möjlighet att boka rökstugekvällar, då du får återuppleva gamla tider i Finnskogen. En rökstugekväll innebär att vi samlas i rökstugan som är den enda i världen som eldas regelbundet. Du får lära dig om hur det fungerar och för höra spännande berättelser om förr. Mer om Mattilas rökstuga kan du läsa under Mattila & Finnskogen.

Hösten 2020 brann den gamla rökstugan upp pga ett elfel i en annan del av huset. Lördagen den 11 mars 2023 premiäreldades den återuppbyggda rökstugan i den nygamla ugnen som delvis kunde räddas. Funktionen på rökstugan är inte riktigt som förr men tillräcklig för att användas igen. Välkomna att upptäcka detta kulturminne!

Konferens & samlingar

I rökstugan finns ett stort bord med sittplatser för mindre grupper. Perfekt för er som vill ha en unik lokal för er konferens eller samling. Hör av er till oss för att boka rökstugan som konferensrum eller läs mer om konferens i Mattila här.

Bokning

Bokning av en rökstugekväll kan göras av grupper och sker genom att kontakta oss. Ange hur många ni är, om ni har bokat boende och när ni är intresserade av en rökstugekväll. Ni kan också kontakta oss och höra om och när det är någon rökstugekväll inplanderad härnäst.

Foto: Bilder från den nya rökstugan fotat av Morten Borgenvik Stensaker.