Vandringsleder

Här finner du korta beskrivningar på några av de mest kända lederna i närheten av Mattila. Vill du ha tips på turer eller kortare rundor? Kom och prata med oss i restaurangen så hjälper vi dig!

Kort vandring upp på Hemberget norr om Mattila genom urskogslik och hyperitlik gammelskog.

En lättare vandring som går längs Mulltjärns stränder i varierad plan terräng. Leden passerar badplats med brygga och grillplats vid sjöns södra strand.

Rundvandring som utgår från Mattila och går väster ut och passerar förbi flera kulturhistoriska platser. Leden är döpt efter Finngården Joppola som passeras halvvägs. Ett brant parti efter vägpassage mot Noppiberget kan vara utmanande.

Rundvandring som utgår från Mattila och börjar längs Multtjärns västra sida. Fortsätter sedan sydöst upp på Hultberget. Mot slutet passerar man finngården Juhola.

Tapioleden startar och slutar i Mattila. Leden går förbi gården Joppola, och ansluter till Finnskogleden strax innan Fjälltorp. Därefter vidare till Abborrtjärnsberg och viker sedan av och går tillbaka till Mattila via Makkulaberget.

Leden tar dig från Mattila förbi finngården Juhola, till Råviggen. Leden ansluter till Nyskogaleden och vidare upp mot Brännberg. Här kan du välja Tapioleden tillbaka till Mattila eller att gå vidare till Abborrtjärnsberg ut på Finnskogleden.

Leden är i dagsläget endast röjd sträckan Mattila – Tysketorp.

En vandringsled på totalt 240 km i gränslandet mellan Norge och Sverige. Blå markeringar på Norsk sida. Leden utgår ej från Mattila men går att ansluta till via Tapioleden.

Leden börjar och slutar vid skidstadion i Mattila och går samma sträckning som de klassiska skidspåren. Leden är bra markerad med blå prickar och går i största del över hängmyrar och mjukare skogsmark. Väldigt tuff men otroligt naturskön sträckning perfekt för terränglöparen eller skidåkaren. Banan går att korta av på två ställen så det blir 6km, 14km eller 21km.

Kartor & Länkar

Vägvisare Mattila

Upptäck Finnskogen med din personliga guide på Finnskogen. I appen hittar du karta, berättelser och mycket mer!

Cykelturer

Tycker du bättre om att upptäcka naturen på cykel? Då finns det gott om möjligheter i Mattila, läs mer här.