Det är nu 28:e året vi åker på skidresa till Österrike med härlig vårskidåkning i Aplerna och boende på hotell Tirolerhof i Flachau. Vi reser med Johnsson Buss. Resemöjligheter finns också från Norge, kontakta Per Gunnar för mer information om detta. Inbjudan skickas som i fjol till er som varit med de senaste åren eller hört av er.

Boendet är på Tirolerhof vid foten av backarna i Flachau och 100 m till centrum. Tirolerhof, som ligger 50 m från liften och After Ski, är ett förstklassigt hotell med gourmet, inomhuspool, olika bastur, skybad och avslappningsutrymmen. Biljard, bordtennis, café och samlingsrum finns också.

Hotellet ligger i ett skidsystem med 270 liftar och 760 km nedfarter. Från hotellet hänger tre dalar ihop genom skidbackar. Flachau – Wagrain – St. Johan. Det finns 260 skidhyttor och bergresauranger i skidområdet. Det blir också möjlighet till skidåkning i området Haus/Schladming, Bad Gastein, Maria Alm m.fl skidområden som tillhör Ski amadé.

Det blir möjlighet till sol, snö och skidåkning utför och på längden, kälkturer, festliga kvällsaktiviteter m.m. Vi bor i dubbelrum eller våningar med dusch, wc, wifi… Hemresan på lördagen påbörjas först när skiddagen är slut, så det blir sju hela skiddagar.

Kontakta oss för att få inbjudan på mail eller för att boka, Kurt Eide på +46 560-25060 eller Per-Gunnar Gjölstad på +47 90 57 98 40.

Vad: Välkommen till en informationskväll i Mattila där vi bjuder på kaffé/te och goda smörgåsar. Mattila Natur- och Kulturförening (vinnare av Visit Värmlands Turismpris 2022!) och Mattila Fritid AB informerar om vad som skett och vad som kan tänkas ske i framtiden i Mattila med omnejd.

Vi berättar om nya vandringsleder, cykelvägar, berättelser, odlingar, finnskogsmat och mycket mer spännande som är på gång. På plats visas också den nya appen ”Vägvisare Mattila”. Efteråt guidar Kurt i den återuppbyggda rökstugan!

Var: Restaurangen i Mattila, fyra mil nordväst om Torsby

När: Torsdag 28 september 18:00 – 19:30

Anmälan: För att kunna bre rätt antal smörgåsar så är det bra om anmäler att du kommer till: info@mattila.se eller på tel: 0560-25060 / 070-3088865 eller fyll i formuläret nedan.

Anmälan

Anmäl dig här nedan. Fyll i vilken kurs/evenemang din anmälan avser.

Helgen den 13 – 17 september kommer en stor grupp till Mattila för att plocka lingon. De har utrustning för att både plocka och rensa bären. Nu har du möjlighet att följa med denna grupp och få tips på var det är bäst att plocka lingon och även hjälp med att rensa bären snabbt med deras utrustning för rensning.

Det är helt gratis att vara med men anmäl dig gärna nedan så vi vet att du kommer. Boende bokar du själv i Mattila men det går också bra att komma över dagen!

Anmälan

Anmäl dig här nedan. Fyll i vilken kurs/evenemang din anmälan avser.

Varmt välkommen till en skön helg med yoga och vandring i den unika Finnskogen. Vi erbjuder en mjuk yoga såsom Medicinsk Yoga och Yin-yoga, som passar även dig som inte har provat att yoga tidigare.
Yogan som ger dig energi såväl som ett lugnt inre. Varje yogapass avslutas med en avslappning till Gongens vibrationer.

Vandringarna blir mellan 6-8 km.

Det finns möjlighet till bad i en magisk tjärn som finns i omgivningarna.

Upplägg

Helgen börjar fredag den 25/8 kl. 14.00 och avslutas söndag den 27/8 kl. 14.00. För ytterligare information kontakta Ing-Marie Rönnbäck 070-441 16 03.

Pris

Early bird-pris: 3.500 kr före 1/8, därefter 3.900 kr. Inklusive helpension.

Anmälan

Till Ing-Marie 070-441 16 03 eller ingmarieronnback@yahoo.com.

Betalning

Early bird senast 1/8, ordinarie senast 7/8 med anmälningsavgift 1000 kr insatt på Swish: 070-441 16 03 alt. Bg: 5959-3467. Resterande belopp insatt senast en vecka innan kursstart 25/7.