Vad: Välkommen till en informationskväll i Mattila där vi bjuder på kaffé/te och goda smörgåsar. Mattila Natur- och Kulturförening (vinnare av Visit Värmlands Turismpris 2022!) och Mattila Fritid AB informerar om vad som skett och vad som kan tänkas ske i framtiden i Mattila med omnejd.

Vi berättar om nya vandringsleder, cykelvägar, berättelser, odlingar, finnskogsmat och mycket mer spännande som är på gång. På plats visas också den nya appen ”Vägvisare Mattila”. Efteråt guidar Kurt i den återuppbyggda rökstugan!

Var: Restaurangen i Mattila, fyra mil nordväst om Torsby

När: Torsdag 28 september 18:00 – 19:30

Anmälan: För att kunna bre rätt antal smörgåsar så är det bra om anmäler att du kommer till: info@mattila.se eller på tel: 0560-25060 / 070-3088865 eller fyll i formuläret nedan.

Anmälan

Anmäl dig här nedan. Fyll i vilken kurs/evenemang din anmälan avser.

Torsdag 20 juli kl. 10 – 13.00, gratis vandring upp till Makkulaberget.

På Östmarksdagarna den 20 juli kommer SkogsOla och Professorn (Olov Henriksson och Gabriel Bladh) ta med er på en vandring på Makkulaberget med temat ”Vem mördade vem!”. Makkula var den första boplatsen på Multtjärn och har en spännande historia.

Samling vid Mattila, medtag kaffekorg Välkomna!

Information

Välkomna till kurshelg i Mattila: Kultur och historia på Finnskogen. Helgen ger en introduktion till Finnskogens historia och skogsfinnarnas kultur med skogen i centrum.

Kursledare: Gabriel Bladh

Program

Fredag 22/9

Lördag 23/9

Söndag 24/9

Kläder för utomhusbruk, sänglinne och handdukar medtages.

Pris

3900 kr per person, I priset ingår all mat, logi, guidning och föreläsningar.

Anmälan senast söndag 17 september. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Anmälan

Anmäl dig här nedan. Fyll i vilken kurs/evenemang din anmälan avser.