Varmt välkommen till en skön helg med yoga och vandring i den unika Finnskogen. Vi erbjuder en mjuk yoga såsom Medicinsk Yoga och Yin-yoga, som passar även dig som inte har provat att yoga tidigare.
Yogan som ger dig energi såväl som ett lugnt inre. Varje yogapass avslutas med en avslappning till Gongens vibrationer.

Vandringarna blir mellan 6-8 km.

Det finns möjlighet till bad i en magisk tjärn som finns i omgivningarna.

Upplägg

Helgen börjar fredag den 25/8 kl. 14.00 och avslutas söndag den 27/8 kl. 14.00. För ytterligare information kontakta Ing-Marie Rönnbäck 070-441 16 03.

Pris

Early bird-pris: 3.500 kr före 1/8, därefter 3.900 kr. Inklusive helpension.

Anmälan

Till Ing-Marie 070-441 16 03 eller ingmarieronnback@yahoo.com.

Betalning

Early bird senast 1/8, ordinarie senast 7/8 med anmälningsavgift 1000 kr insatt på Swish: 070-441 16 03 alt. Bg: 5959-3467. Resterande belopp insatt senast en vecka innan kursstart 25/7.

Lördag 27 Maj

Skogen

Välkomna till spångbyggande och ledunderhåll i vackra Mattilaterrängen! VI startar med samling 09:30 vid restaurangen och som förra året bildar vi flera arbetslag beroende av hur många vi blir. En till två arbetslag som bygger spång och sätter på halkskyddsnät.

  1. Det ska byggas spång efter Tapioleden på några ställen, det mesta efter en myr norr om Makkulakojan. Flera av er har ju nu erfarenheter från förra året, men jag tar väl en genomgång innan vi börjar. Det handlar om att dra ut, kapa till och att spika fast plankorna. Sen ska de också nätas. Planken är utkörda men i högar. Ta med hammare och om någon har en motorsåg. Stiftare och stift till näten finns, samt spik.
  2. Några grupper går över lederna och kollar följande inför besiktning inför certifieringen till Värmlandsled: Märkning, röjbehov, spångbehov (där det är extra blött, nu är det lite blött överallt). Skyltning vid vägskäl, skyltat åt båda hållen. Notera vindfällen. Ta med röjyxa eller en liten såg för enklare uppdrag, kanske även lite färg. Notera övriga åtgärder på lederna så exakt som möjligt för senare åtgärd.

Tänk alla på att ha bra på fötterna, det kan vara blött på sina ställen. Ta med handskar om ni behöver. Dessa arbeten tarvar nog också kaffe med tilltugg!

Anmälan om ditt deltagande gör (och även frågor ställer) du till Skogs-Ola 076-793 66 95 alt. skogs_ola@live.se senast söndagen den 21 maj!

Välkomna önskar Skogs-Ola!

Restaurangen

13:00 bjuder Mattila Fritid på lunch som består av den traditionella finnskogsrätten Silpo (fläskbitar och potatis stuvade i mjölk, rårörda lingon)

19:00 serveras middag i restaurangen. Middagen består av tjälknöl i rödvinssky, potatisgratäng, samt därefter en god dessert. Pris per person 290 kr. Betalning sker under kvällen. Den som så önskar är välkommen att ta en öl eller något annat i baren före middagen.

Anmälan mat: Anmälan om deltagande i lunch och/eller middag sker senast den 21 maj per epost till Mattilas chefskock Calle Jorander på: restaurangen@mattila.se

Söndag 28 Maj

Samling 09:00 vid restaurangen och fortsatt arbete enligt Skogs-Olas instruktioner. Kom ihåg att ta med termos och fika/smörgås! Avslutning 14:00
Varmt välkommen till Mattila och en trevlig helg tillsammans!

———

Mattila natur och kulturförening
Anders Hansson
ordförande