Entrén till restaurangen

Äta

Restaurangen

Vår restaurang serverar måltider i säsong med inspiration från Finnskogen. Här hittar ni allt från klassikern Motti med fläsk, lokala primörer med både kött, fisk och fågel till julbord och julbuffé präglat av norska, finska och svenska traditioner. Vi har fullständiga rättigheter, och ett smalt men attraktivt utbud av öl och vin. Totalt har vi 100 platser i tre rum. För att vara säker på att få plats så vill vi att du bokar de måltider du vill äta innan besöket.

Barhörna

I samband med middagar så öppnar vi vår barhörna ett par timmar innan middagen serveras. Vi har ett sortiment av öl, vin, och starkare drycker samt naturligtvis alkoholfria alternativ. Vi håller öppet så länge gästerna önskar, dock längst till 23.00.

Café & Våfflor

Det finns ofta möjlighet att haka på våra spontana våffelevenemang eller komma in och ta en kaffe och kaka. Se information i restaurangens bar- och informationshörna för aktuella händelser.

Butiken

I restaurangen finns även en liten butik som säljer godis, dricka, valla, kartor, böcker, broschyrer, vandrings-, cykel-, och paddelkartor och annat smått och gott.

Sällskap & bokning

Vi serverar måltider alla dagar vid 12 bokade gäster eller fler. Vi har många grupper som bokar så det går oftast att haka på deras bokningar. Boka gärna innan besöket så kan vi planera och säkerställa att ni får era önskemål tillgodosedda.

 

Vi tycker även om att få bjuda till fest till större sällskap, här har firats många högtidsdagar med stor variation på mat och dryck men alltid med gott resultat.

 

Det finns även möjlighet att få en Finnskogstapas i rökstugan eller Kåtan med berättelser från finnskogen. En upplevelse i Finnskogsmystikens tecken som man aldrig glömmer.

Öppettider

Se nedan öppettider för respektive säsong. Övriga dagar varierar restaurangens öppettider med antalet besökare i Mattila, kontakta oss för aktuell information, ansvarig för restaurangen är Carl Jorander 070-2541834

v. 52-12

 • Frukost, lunch och middag på helger.
 • Hemlagade matlådor kan beställas alla dagar.

v. 13-51

 • Lunch & middagsbuffé vid speciella tillfällen.
 • Hemlagade matlådor kan beställas alla dagar.

Meny

Vi kan oftast ordna lunchpaket och andra måltidslösningar om ni hör av er dagen innan. Mat går även att boka på samma sätt som boende.

 • Frukost 90kr

  Vår frukost består av en rejäl buffe med bland annat gröt, fil, bröd, diverse pålägg, ägg och juice.

 • Lunch 100kr

  Till lunch serveras vanligtvis dagens rätt med sallad eller vegetariskt alternativ.

 • Middag 190kr

  Till middag serveras en huvudrätt, sallad, bröd, dryck, kaffe och dessert. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

 • Söndagsbuffé 160kr

  Vid speciella tillfällen dukas det upp olika rätter beroende på säsong och det finns alltid vegetariskt alternativ. Kaffe och kaka ingår efter maten.