Restaurangen utifrån

Äta

Restaurangen

Vår restaurang serverar måltider i säsong med inspiration från Finnskogen. Här hittar ni allt från klassikern mutti med fläsk, Lokala primörer med både kött, fisk och fågel till julbord och julbuffé präglat av norska, finska och svenska traditioner. Vi har fullständiga rättigheter, och ett smalt men attraktivt utbud av öl och vin. Totalt har vi 150 platser i tre rum.

Café & Våfflor

Det finns ofta möjlighet att haka på våra spontana våffelevenemang, komma in och ta en kaffe och kaka, eller vara med då vi tar en så kallad “tillsammans”-kväll med samtal om ämnen som berör tillsammans med en bit mat och en öl eller annan dryck.

Butiken

I restaurangen finns även en liten butik som säljer godis, dricka, valla, kartor, böcker, broschyrer och annat smått och gott.

Sällskap

Sällskap på minst 6 personer som bor i Mattila kan boka måltider året om. 

 

Vi tycker även om att få bjuda till fest till större sällskap, här har firats många högtidsdagar med stor variation på mat och dryck men alltid med gott resultat.

 

Det finns även möjlighet att få en Finnskogstapas i rökstugan eller Kåtan med berättelser från finnskogen. En upplevelse i Finnskogsmystikens tecken som man aldrig glömmer (minst 12 personer). Boka via genom att kontakta oss!

Öppettider

Vår restaurang har varierande öppettider beroende på säsong och beläggning. Men varje söndag serveras buffé mellan 12-15.

Under högsäsong från v 51 – v 9 går det att äta frukost, lunch och middag varje dag i veckan.

 

Under andra tider går det ofta att få mat serverad. Kontakta oss för att få aktuell information, eller gå in på Facebook.

 

Butiken är alltid öppen under dagarna för den behöver köpa något.

Meny

Vi kan oftast ordna lunchpaket och andra måltidslösningar om ni hör av er dagen innan. Mat går även att boka på samma sätt som boende.

 • Söndagsbuffe 150kr

  Varje söndag serveras buffé mellan 12-15. Det dukas upp olika rätter beroende på säsong och det finns alltid vegetariskt alternativ. Kaffe och kaka ingår efter maten.

 • Frukost 90kr

  Vår frukost består av en rejäl buffe med bland annat gröt, fil, bröd, diverse pålägg, ägg och juice.

 • Lunch 100kr

  Till lunch serveras vanligtvis dagens rätt med sallad eller vegetariskt alternativ.

 • Middag 190kr

  Till middag serveras en huvudrätt, sallad, bröd, dryck, kaffe och dessert. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ.