Kartor utspridda på golvet

Leder & Kartor

Upptäck Finnskogen

Kartor över vandringsleder, cykelleder, paddling och skidspår går att köpa i butiken i restaurangen men vi har också samlat några kartor och nyttiga länkar här.

Vandringsleder

Här finner du korta beskrivningar på några av de mest kända lederna i närheten av Mattila. Vill du ha tips på turer eller kortare rundor? Kom och prata med oss i restaurangen så hjälper vi dig!

Lång led som passerar Mattila och går förbi Johula och andra kulturella platser. Ledan sammankopplas med andra leder som Finnskogsleden. För mer information och karta, prata med oss i restaurangen.

Uppmärkt vandringsled på ca 2km runt sjön Multtjärn i Mattila.

Uppmärkt vandringsled på ca 7km som passerar förbi många kulturella platser och gamla torp. Leden startar i Mattila och går via Mattilamäki och Mellanbråten, till Joppola & Sibbila, vidare till Heiken och Ol-Pålsonstorp, Tennostorp och Jussitorp innan du kommer tillbaka till Mattila.

Uppmärkt vandringsled på ca 10km med start och mål i Mattila.

Vandringsleden är ca 8,5km och startar vid södra änden av sjön Boviggen som ligger ca en mil öster om Mattila.

En vandringsled på totalt sett 240km i gränslandet mellan Norge och Sverige, förbi bland annat de kända finngårdarna Abbortjärnsberg och Purala och naturreservatet Mulldusen.

Kartor & Länkar

Vandring & Löpning

Upptäck Finnskogen till fots. Här kan du läsa mer om vandring och löpning i Finnskogen

Cykel & Fatbike

Tycker du bättre om att upptäcka naturen på cykel? Då finns det gott om möjligheter i Mattila, läs mer här.