Personer tar mat i restaurangen

Skogsfinsk meny i nutida tolkning

Hur driver man en restaurang som ligger mitt på skogen på ett hållbart sätt? Mattila är präglat av det skogsfinska och förmågan att leva av det naturen ger, samt respekten för råvaran och förmågan att hitta försörjning i det karga. Vi inspireras av skogsfinnarna och det som går att finna lokalt, det som odlas och det som föds upp på Finnskogen. Kreativiteten tar stor plats och vi erbjuder nutida tolkningar av dåtidens mat för dagens smaklökar.

All mat (förutom den vi serverar fryst) bokas och betalas i förskott, ändringar ska senast meddelas en vecka innan man kommer och detta då våra varuleverans sker på torsdagar.

Frysta hemlagade matlådor

Som bas erbjuder vi mat som alltid går att köpa på plats. En vegetarisk rätt och en kötträtt inspirerad av Skogsfinnarna. Dessa frysta rätter värms i ugnen. På så vis får vi inget svinn och du kan alltid få en god hemlagad rätt när du så önskar. Välj mellan:

Rövarstek (Rosvopaisti)
Serveras med öl/rödvinssås och skrädmjölsbaguette
160 kr
Piroger (styckfrysta)
Fyllda med rökt getost från finnskogens ost, färsk spenat samt rödlök
120 kr
Vegetarisk gryta120 kr

Förbokade sällskap

Buffé
Buffé kan ordnas för sällskap på +20 personer. Önskemål om mat diskuteras med mig sen får ni en offert på pris i förhållande till den mat ni önskar.
Offert
Kalakukko
Inbakat rågbröd med rökt sidfläsk, rödingfilé och kålrot. Pris för en hel Kalakukko, 10-12 personer vid avhämtning / fatservering i restaurangen.
1200 kr / 1500 kr
Motti och fläsk
Även här tänker jag på kvalitet samt lokalproducerat och fläsket kommer från Hemgården, Motti på skrädmjöl från Stöpafors kvarn och hos oss får du alltid rårörda värmlandslingon till.
160 kr

Skogfinsk 3-rätters meny

Meny med smaker och dofter av både skog, mark och rökstuga. Minst 12 gäster, förbokas.

3-rätters: 525 kr / person
Förrätt
Rökt getost från Finnskogens ost med Karl-Johan olja, skrädmjölsplätt och granbarrssylt.
Huvudrätt
Helstekt innerfilé av älg. Serveras med smörstekt Tollkunno (finsk typ av bulgur) med morötter, kantareller samt friterad kålrot och lingonsås med cognac (lax eller stekost från Finnskogens ost som protein alternativ).
Dessert
Modern version av Hillo med blåbär, lingon, piskad kärnmjölk med en touch av skrädmjöl och björksirap.