Tisdag 12 juli eller 2 augusti

Meditativ vandring för kvinnor

Välkommen till en dagsvandring i stillhet, till en dag av avslappning, reflektion och välmående i skogen.

Upplägg: I skogens lugn och stillhet bjuds du in till din egen ro och avslappning. Du får känna stämningen i olika skogsmiljöer och bli inspirerad av det kravlösa skeendet i skogen. Du får känna tryggheten i att bli guidad och närvaron i gruppens tysta samvaro.

Vi går ut med öppna armar och välkomnar det som är. Vi startar vid Mattila och rör oss långsamt, stannar till för olika fokus, medveten andning, reflektion. Vi vilar i mossan, pausar för fika och lunch. Lunch och fika fås med från Mattila restaurang, men bäres i egen ryggsäck; Kallakukko + lingondricka samt skrädmjölsdrömmar + kaffe/te. Vi kommer åter till Mattila på eftermiddagen.

Ta med liggunderlag (helst) eller sittunderlag, tyg eller sjal som insektsskydd vid vilan och vattenflaska. Tänk på att ha lämplig klädsel för långsam vandring, stillhet och vila och bra på fötterna. Vi går både på led och utanför lederna, totalt 2-4 km. Myggmedel kan vara bra att ha med.

Pris: 1095 kr inklusive fika + lunch från Mattila, medlemspris 995 kr.

Anmälan och information: boka@mnkf.se. Anmälan och betalning senast en vecka före. Betalning på bg 5523-4140 eller swish 123 518 53 35. Från utlandet IBAN: SE38 8000 0843 1905 3174 6923.

Passa på att boka boende i Mattila och njut av områdets natur och kultur, läs mer under fliken boende eller skriv till boka@mattila.se.

Turen genomförs med 6-12 personer.

Guide: Lena Nyreen socionom och naturguide.

Mattila

En plats att finna

Mattila ligger mitt på ”Finnskogen” ca. 4 mil nordväst Torsby, nära gränsen till Norge. Gården har anor från mitten av 1600-talet. Idag finns en finngård med rökstuga (den enda i världen som eldas regelbundet) och en frilufts- och boendeanläggning. I Mattila finns idag ett 40-tal stugor varav merparten går att hyra. Här finns restaurang, skidspår, vandringsleder och mycket mer, mitt bland natur och kultur. Här lever berättelserna än idag, det är en plats som berikar både kropp och själ. Välkommen till Mattila!

Adress

Mattila
685 97 Östmark