Mattila Orienteering Meeting

MOM Idag

Mattila Orienteering Meeting (MOM), en mötesplats för orienterare i Mattila. Tävlingar varvas med god mat och underhållning.

Historik

Det började med patrulltävlingen Dåndimpen som efter tävling i Långberget 1982 genomfördes i Mattila fram till och med år 1991. Tio år senare, 2001, får vi vår första digitalt framtagna orienteringskarta i Mattila. Lennart Karlsson var pådrivare och Per Slungård ritade. Samma år genomfördes en kortdistanstävling första helgen i augusti. Det blev ett blött upplägg, men tävlingstillbudet uppskattades.

År 2002 återkom Mattila IK med tävlingar i dagarna tre, från 2003 var det ett breddat arrangemang med sprint på fredag kväll i Mattila, kortdistans på lördag nära Kirkenær, en liten bit in i Norge, och klassisk orientering på söndag i Mattila på nyritad karta. Efter detta, i 11år, till och med år 2018 genomfördes orienteringsarrangemanget Mattila Grand Prix som ett lyckat arrangemang varje år i maj.

Anmälan & Tävlingsinfo

Mattila Orienteering Meeting 2020 inställt pga Covid-19. Träningsbanor kommer istället finnas tillgängliga under sommaren för dig som vill orientera i Mattila.

Mattila Marsh Run

I augusti gemomförs löpartävlingen Mattila Marsh Run. 6 eller 14 tuffa kilometer i 90% myr. Välkommen!