23:e september - 25:e september

Löpläger i Mattila

Spring mitt i den värmländska finnskogen, bland storslagen natur, finngårdar och på anrika stigar. I Mattila kommer du få springa på milslånga vandringsleder, upp bland blånande berg, bland skogstjärn och i djupa skogar. Vi kommer erbjuda flera olika löppass, styrkepass, tips/teknikpass, föreläsningar, god mat och en riktigt trevlig träningshelg. Är du en löpare som gillar att springa i skogen, på stigar och uppleva vacker miljö, men samtidigt få riktigt bra träning. Ja, då är detta något för dig!


I Mattila ligger skogen verkligen runt husknuten. Här i Mattila har man bedrivit sportaktiviteter sedan 1961, men skogen och människan har levt här tillsammans sedan 1600-talet. Det var finnarna som först bröt mark här i Mattila. De invandrade från Finland på 1600-talet och levde i, med och av skogen. Än idag finns spår av dessa fascinerande skogsfinnar och det kommer du få uppleva och ta del av under detta löpläger.
Välkommen till en oförglömlig träningshelg i Mattila.


Datum: 23:e september – 25:e september.

Tid: Start fredag kl. 09.00. Slut söndag kl. 15.00.


Plats: Mattila, Värmland.


Ledare:

  • Jimmie Johansson (löpcoach och traillöpare).
  • Merle Dammann (löpcoach, PT och traillöpare).
  • Emelie Åström (gruppträningsinstruktör och traillöpare).

Nivå: Fokus ligger på traillöpning, mängdträning, upplevelse och att hitta inspiration till sin löpning.
Lägret riktar sig till dig som är en van löpare, som springer två till tre löppass i veckan eller mer.
 Du ska kunna klara av distanser mellan 10-15 km. Tempot är sekundärt och vi kommer inte hålla något specifikt tempo under passen. Vi kommer dock dela upp gruppen under löpassen, för att kunna variera fart och distans bland deltagarna.
 Totaldistans under helgen kommer landa på mellan 35-55 km. Det är helt okej att hoppa över ett pass om man vill/behöver det.

Boende: Du kommer bo i en av Mattilas mysiga stugor tillsammans med de andra deltagarna. Stugorna är fullt utrustade med bland annat kök, dusch, toalett, wifi, tv m.m. Om du vill sova i eget rum kan vi ordna det. Incheckning kl. 09.00 på fredag och utcheckning kl. 15.00 på söndag. Det finns möjlighet att checka in redan på torsdag kväll, kl. 15.00, för den som vill det (extra kostnad tillkommer).
Medtag egna lakan. Innan utcheckning ska stugan vara städad.

Mat: Under helgen kommer du bli serverad frukost, lunch och middag. Maten serveras av Mattilas restaurang. Här kan du även ta ett glas vin eller en öl efter dagens bedrifter.


Pris: 2750 kr, fredag till söndag eller 2900 kr, torsdag till söndag.
Betalning sker på plats.


Anmälan: Anmälan sker via mail till jimmie.johansson.90@hotmail.com
Besvara även dessa frågor i mailet:


  1. Har du någon matallergi eller andra matavvikelser?

  2. Går det bra att sova i samma rum med andra lägerdeltagare eller önskar du ett eget rum?
  3. Önskar du en extranatt mellan torsdag och fredag?Sista anmälningsdag:4:e september.


Max antal deltagare: 20 st.

Välkommen!

Mattila

En plats att finna

Mattila ligger mitt på ”Finnskogen” ca. 4 mil nordväst Torsby, nära gränsen till Norge. Gården har anor från mitten av 1600-talet. Idag finns en finngård med rökstuga (den enda i världen som eldas regelbundet) och en frilufts- och boendeanläggning. I Mattila finns idag ett 40-tal stugor varav merparten går att hyra. Här finns restaurang, skidspår, vandringsleder och mycket mer, mitt bland natur och kultur. Här lever berättelserna än idag, det är en plats som berikar både kropp och själ. Välkommen till Mattila!

Adress

Mattila
685 97 Östmark